pjklogoblue1

Radoslav Ostermann, predsjednik 

+385958256101

 

Sonja Papeš, tajnica

+385915155421

 

info@pjk-zagreb.hr

TRNJANSKA CESTA 128

ZAGREB

Content

Prijava za školu paraglidinga

Štovani budući polaznici tečaja paraglidinga!

I ove godine krećemo sa školom paraglidinga.

Ukoliko želite postati pilot parajedrilice ili vas osposobljavanje zanima samo informativno, molimo Vas da ispunite prijavu koja je neobavezujuća, a za više detalja slobodno nas kontaktirajte na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na mob. 099 8026 458 (Darko)

U međuvremenu  ovdje možete naći odgovore na najčešća pitanja vezana uz školovanje i paragliding. 

Veselimo se susretu s vama! :) 

OBRAZAC ZA PRIJAVU u školu paraglidinga

 Molimo vas da kod ispunjavanja obrasca obratite pažnju na točnost vaših podataka

Proslava klupskog rođendana 2019

Parajedriličarski klub Zagreb tradicionalno je u svibnju proslavio svoj rođendan, ove godine na letačkom vikend izletu u Istri, na Kašteliru. Program događanja bio je letenje, roštilj, druženje uz logorsku vatru, spavanje u šatorima, doručak, letenje i još letenja prije povratka u Zagreb :) Program je uspješno odrađen. Oni koji nisu uspjeli doći, bili su žalosni što su propustili ovaj odličan klupski izlet :)

 

Julijske Alpe, preleti 132 i 160 km

Zadnjih godina, par dana u kolovozu, nastojimo provesti u Sloveniji kod Tolmina, u dolini Soče. Letjeti u Julijskim Alpama uvijek je poseban doživljaj. Osim letenja, na Soči se može kupati, spuštati u kajaku, planiraniriti i još puno toga.

Prognoza za letenje je bila odlična, pa je šteta što smo taj dan od naših, na startu bili samo David i ja. Na startu je osim domaćih Slovenskih pilota bilo puno pilota iz Njemačke, Rusije, Austrije, Litve, Češke, Poljske, Mađarske, Švicarske itd. To samo govori koliko su ovo dobra mjesta za letenje kad ljudi iz cijele Europe, ali i svijeta dolaze tamo na letenje.

I mi smo se odlično naletili. David je preletio 132 km i bio u zraku skoro 6h, dok je Ratko odletio 160 km i bio u zraku preko 6,5 sati. Visine za vrijeme leta nisu bile spektakularne, ali išlo je nešto preko 2.200 metara, sasvim dovoljno za prekrasne i duge letove. Nisu svi dani ovako dobri za letenje, pa smo sretni što smo ih uspjeli odlično iskoristili

Prognoza za sljedeći dan bila je također dobra. Iz Zagreba je došao puno kombi ekipe iz kluba (bila je subota), no imali smo peh. Ostvarila se najpesimističnija prognoza i dogodio se prejaki razvoj oblaka. U vrijeme kad smo trebali poletiti, nebo se smračilo i imali smo 2 jaka pljuska. Svi smo dobrano pokisnuli, i taj dan na kraju nitko od nas nije letio.

 

David na startu, pred polijetanje svojeg 132 km dugog leta

david

 

Ratko - prelet u Italiju s povratkom 159,9 km. Detaljnu analizu preleta pogledajte ovdje!ratkoxc