pjklogoblue1

Radoslav Ostermann, predsjednik 

+385958256101

 

Sonja Papeš, tajnica

+385915155421

 

info@pjk-zagreb.hr

TRNJANSKA CESTA 128

ZAGREB

Content

Julijske Alpe, preleti 132 i 160 km

Zadnjih godina, par dana u kolovozu, nastojimo provesti u Sloveniji kod Tolmina, u dolini Soče. Letjeti u Julijskim Alpama uvijek je poseban doživljaj. Osim letenja, na Soči se može kupati, spuštati u kajaku, planiraniriti i još puno toga.

Prognoza za letenje je bila odlična, pa je šteta što smo taj dan od naših, na startu bili samo David i ja. Na startu je osim domaćih Slovenskih pilota bilo puno pilota iz Njemačke, Rusije, Austrije, Litve, Češke, Poljske, Mađarske, Švicarske itd. To samo govori koliko su ovo dobra mjesta za letenje kad ljudi iz cijele Europe, ali i svijeta dolaze tamo na letenje.

I mi smo se odlično naletili. David je preletio 132 km i bio u zraku skoro 6h, dok je Ratko odletio 160 km i bio u zraku preko 6,5 sati. Visine za vrijeme leta nisu bile spektakularne, ali išlo je nešto preko 2.200 metara, sasvim dovoljno za prekrasne i duge letove. Nisu svi dani ovako dobri za letenje, pa smo sretni što smo ih uspjeli odlično iskoristili

Prognoza za sljedeći dan bila je također dobra. Iz Zagreba je došao puno kombi ekipe iz kluba (bila je subota), no imali smo peh. Ostvarila se najpesimističnija prognoza i dogodio se prejaki razvoj oblaka. U vrijeme kad smo trebali poletiti, nebo se smračilo i imali smo 2 jaka pljuska. Svi smo dobrano pokisnuli, i taj dan na kraju nitko od nas nije letio.

 

David na startu, pred polijetanje svojeg 132 km dugog leta

david

 

Ratko - prelet u Italiju s povratkom 159,9 km. Detaljnu analizu preleta pogledajte ovdje!ratkoxc

Prijava za školu letenja

Štovani budući polaznici škole paraglidinga!

Nova sezona školovanja počinje u četvrtak 27.9.2018 u 20:00h, uvodnim predavanjem na adresi ul. Kneza Mislava 11/2 u Zagrebu, kojom prilikom ćete od nastavnika parajedrenja dobiti sve potrebne informacije o odvijanju školovanja. O točnom vremenu početka uvodnog predavanja bit ćete pravovremeno obavješteni.

Osposobljavanje provodi Organizacija za osposobljavanje Zrakoplovnog kluba Parafreek u kojoj djeluje nekoliko naših članova s licencom nastavnika parajedrenja.

Molimo vas da ispunite obrazac niže s vašim kontakt podacima.

U međuvremenu pogledajte ovdje odgovore na najčešća pitanja vezana uz školovanje i paragliding. 

Veselimo se susretu s vama! :)

 

*Molimo vas da kod ispunjavanja obrasca dobro obratite pažnju na točnost vaših podataka!

Prijava za školu letenja 2019

Štovani budući polaznici škole paraglidinga!

Obavještavamo vas da smo započeli s upisima za školovanje budućih pilota parajedrilice za 2019. godinu.

Kako bi ušli u našu evidenciju kao potencijalni budući polaznik škole, molimo vas da ispunite i pošaljite nam dolje priloženi obrazac.

Molimo vas da kod ispunjavanja obrasca dobro obratite pažnju na točnost vaših podataka kako bismo vas mogli na vrijeme obavijestiti o početku samog školovanja, odnosno o terminu održavanja uvodnog predavanja. 

Na uvodnom predavanju ćete od nastavnika parajedrenja Obučnog centra dobiti sve potrebne informacije o odvijanju tečaja.

Sama prijava nije obvezujuća, što znači da eventualnim odustajanjem od školovanja nećete snositi nikakve posljedice.

U međuvremenu pogledajte ovdje odgovore na najčešća pitanja vezana uz školovanje i paragliding. 

 

Dobrodošli! :)

 

Ime i prezime:*
E-mail:*
Telefon:*
Grad/Mjesto:*
Dodajte neku informaciju ili nas pitajte:
Upišite znakove sa slike: