pjklogoblue1

Radoslav Ostermann, predsjednik 

+385958256101

 

Sonja Papeš, tajnica

+385915155421

 

info@pjk-zagreb.hr

TRNJANSKA CESTA 128

ZAGREB

Nedjelja, 18.12.2011., Japetić. Škola sezona 2011/2012 zajedno sa školarcima iz drugih generacija i ostalim iskusnim pilotima. Iz pera budućeg prvaka:-)

"Da učenje može biti zabavno čuo sam stotinu puta ali povremeno su potrebni ovakvi trenuci da poguraju tu informaciju iz dupeta u glavu. Nekoliko zadnjih mjeseci činilo mi se kako sam uspio dovesti u pitanje osnovne zakone fizike. Iako bi to trebalo biti nemoguće, uvjeren sam kako sam se više puta popeo u brijeg nego s njega sišao, makar i pješice, ako već ne leteći. Nije da je penjanje za mene muka, uživam u njemu ali uglavnom iz razloga što me na kraju čeka nagrada, da li u obliku dobrog pogleda ili dobrog graha, nije bitno.

Na Hruševcu i Kupljenovi toga nema pa čovjeku s vremenom ponestaje motiva za beskrajna potezanja špagica i nošenja te svile uzbrdo. Nije slučajno da postoje djeveruše jer bi mlade pobjegle kada bi ono čudo od vjenčanice što se vuče za njima morale do oltara nositi same. E, tako je bilo i meni (i ne samo meni) zadnjih tjedana.

I onda iz gradske magle neočekivano i ni krivi ni dužni zavšismo na Japetiću okupanom suncem. Izgledalo je baš ovako kako je na slici, a meni se  nekako činilo da je puno veći problem bio što sam ja zaboravio sunčane naočale nego Gordan kacigu. I dok su drugašići (prošlogodišnji podmladak) polijetali, mi smo iz jednostavnog razloga jer smo prvašići, čekali dopuštenje kontrole leta zvane Sonja. I dobro da je tako bilo jer se to more magle ispod nas u roku odmah navaljalo podno Japetića pa sam umjesto nabadanja sletišta u magli nabadao komade kobasice u grahu.Ali kao što sam već rekao, meni je i to sasvim dovoljno. Riki je Božjom providnoću pristao da ga povedem sa sobom i pokažem mu prave prirodne ljepote a ne one neprirodne guzice i sise koje po čitav dan fotografira. Uostalom, ovako je zabilježio foto aparatom pogled od milijon dolara a toliko ne vrijede ni najskuplji silikoni."

Autor: Ivan Kapović, Foto: Riki