pjklogoblue1

Radoslav Ostermann, predsjednik 

+385958256101

 

Sonja Papeš, tajnica

+385915155421

 

info@pjk-zagreb.hr

TRNJANSKA CESTA 128

ZAGREB

Proslava 3. godišnjice kluba, Tribalj 2005

Kao i prethodnih godina PJK "Zagreb" organizirao je proslavu godišnjice kluba na Triblju. Uz sadašnje članove kluba na proslavu su pozvani bivši članovi, letači koji su zadužili klub kao i oni sa kojima članovi kluba najviše lete i druže se.

Na sreću kao što je i prognozirano osvanuo je lijep dan, tako da je 50-tak letača moglo cijeli dan ostati u zraku. Nije išlo jako visoko, no ipak se moglo ostati u zraku koliko se htjelo, a ostvareni su i vrlo dobri preleti. Letjelo se do i iza Križišća, kao i na drugu stranu, Novog Vinodolskog. Bilo je nešto Mađara koji su pogotovo oko starta uobičajeno unosili pomutnju svojim stilom letenja, no na sreću sve se završilo bez incidenata.

 Nakon napornog letenja, predvečer, počeli smo se okupljati kod "Martine". Retreive je prošao bezbolno, najveću skupinu je preko Novog i Bribira vratio kombijem Nedjeljko "Admiral" iz Županje na čemu mu zahvaljujemo. Umorni i pomalo gladni, ali i zadovoljni dobrim letenjem, uz priče i piće čekali smo obradu XC rezultata. No ipak, prvo je stigla večera odnosno dugo očekivani odojak - ali zato je bio još slađi, a poslije se pristupilo dijeljenju diploma za najbolje XC prelete ostvarene taj dan na Triblju.

Ratko je imao problema sa downloadom trackova iz Dančijevog i Franovog GPS-a, tako da njihovi rezultati nažalost nisu uzeti u obzir, i zbog toga im se ispričavamo. Najviše entuzijazma i najbolje rezultate su ostvarili Joža, Danijel i Vranić. Diplome i prigodne darove je dijelila naša Sonja. I dok je prigodni poljubac njoj bio razumljiv, procedura "poljubi predsjednika" je bila pomalo degutantna. No i to nažalost ulazi u opis dužnosti, ipak sve je lakše podnijeti pod "laganom anestezijom".


 Rezultati u tri XC discipline za koje su podijeljene diplome su:
slobodni prelet:
1. Jozef Rabič 2. Danijel Klarić 3. Željko Vranić;
prelet sa povratkom:
1. Željko Vranić 2. Jozef Rabič 3. Danijel Klarić;
prelet s okretnim točkama:
1. Željko Vranić 2. Jozef Rabič 3. Radoslav Ostermann.


Poslije podjele diploma društvo se rasformiralo u manje kružoke, no najveći dio je završio pred šankom do 1h u noći. Zabavu je upotpunio, kao i prethodne godine, par vrhunskih zabavljača; plesači i pjevači: Neno i Badel, istina pomalo neshvaćenih, što njih nije ni najmanje zabrinjavalo. Oko 1h smo ipak morali popustiti, godine čine svoje, te poći na zasluženi počinak, a gazdarica Danica i simpatična konobarica su mogle odahnuti.


 Sutradan je vrijeme izgledalo loše, navukla se visoka naoblaka. No oko podneva se raščistila, tako da se opet letjelo do mile volje, dakle do sumraka. Uvjeti su bili lošiji nego dan prije, puhao je jugo i bilo je turbulentnije uz greben. Ipak većina letača je provela 2 i više sati u zraku, a poslije smo se opet okupili u "Martini". Predvečer smo se morali rastati, slijedio je povratak kućama.

Zahvaljujemo se svima koji su našli vremena i volje da provedu vikend na Triblju i nadamo se da su se dobro naletjeli i zabavili.