pjklogoblue1

Radoslav Ostermann, predsjednik 

+385958256101

 

Sonja Papeš, tajnica

+385915155421

 

info@pjk-zagreb.hr

TRNJANSKA CESTA 128

ZAGREB

Proslava 5. godišnjice kluba, Tribalj 2007

Iako jednom odgođena zbog vremenskih neprilika, već pomalo tradicionalna proslava godišnjica kluba na terenu Tribalj okupila je 30-ak letača (podmladka, gostiju i već dugogodišnjih članova kluba) koji su iskoristili prekrasnu subotu za letenje, kupanje, a nedjelju za buđenje u mokroj travi, doručak i kavicu.

Slušali smo dosta o tom terenu, o strmom startu, o strujnim vodovima, prekrasnom pogledu na more, krčkom most, jezeru pored sletišta.

 Početnici prvi dolaze, vjetrulja pokazuje malo jači vjetar (termika ili vjetar to je nešto što još tada nismo razlikovali), vidim strah na našim licima i veliki upitnik – zar ćemo i mi ovdje letiti. Dolazak u 12 sati na kojem smo zatekli letača Voju koji se sprema za tandem i jednog letača u zraku koji se uputio prema sletištu. Marljivo odrađujemo pola-satno snimanje uvjeta kada instruktor donosi odluku da neće biti letenja za nas do kasno poslijepodne.

Kamen sa srca je pao, dolaze starije kolege koji lagano raspremaju opremu, pripremaju se i polijeću. Letači su ostali po nekoliko sati u zraku, mi ljubomorni, ali sretni na zemlji odlazimo u Crikvenicu na kupanje.

Dojavom s terena da su se uvjeti smirili jurišamo na start (letači još u zraku), polijećemo i ostajemo dugo u zraku jer nas cijela dolina drži visoko.

 Nakon što smo doživjeli zalazak sunca na 1300 m/nv u zraku, sletili smo i pridružili se ostalim pilotima na večeri u ugostiteljskom objektu "Martina".

Tulum do jutra, uz letačke priče koje je meni kao i svakom početniku fascinantno slušati i zamišljati kako ću i ja biti prava letačica kada odrastem. Naš predsjednik Badel marljivo i strpljivo odrađuje ulogu konobara. 
 

 Odred hrabrih diže šatore u mokroj travi, pripremaju se dekice i vreće u Neninom kombiju, tražimo svog para za spavanje po mračnoj livadici i spavamo do jutra.

Nedjelja: naoblaka, kiša, doručak i polazak za Zagreb.

Hvala svima koji su svojim dolaskom podržali proslavu godišnjice kluba i veselimo se nadolazećim godišnjicama.

Autor: Valentina Kuliš