pjklogoblue1

Radoslav Ostermann, predsjednik 

+385958256101

 

Sonja Papeš, tajnica

+385915155421

 

info@pjk-zagreb.hr

TRNJANSKA CESTA 128

ZAGREB

DP Hrvatske u preciznom slijetanju, Ivanec 2005

Ni ovogodišnje DP na piku nije ponudilo veliku neizvjesnost. Relativno mali broj natjecatelja upustio se u borbu s (centi)metrima za naslov državnog prvaka. Kod većine pilota prevagnulo je "preletiti" nad "sletiti".

Bilo kako bilo 15 hrabrih pika pilota u subotu u 8h ujutro proparalo je zrak uz padine Ravne gore, zatim kružilo iznad poznatog sletišta u Cvetlinu mjerkajući kako gojzericom prasnuti po palačinki i pri tome ostati na nogama. To se pokazalo kao dosta težak zadatak, pa nitko prvog dana nakon 3 odletene serije nije doživio to zadovoljstvo. Sve je završeno do 11h.

Kako je sportski duh jak, nakon serija pike najzagriženiji lete i natjecanje u preletima. Davor, Sonja, Vedran i ja par sati smo se borili s kilometrima i okretnim točkama. Nakon preleta, opet se leti pika. Ponovno truckanje u vojnom kamionu što i nije neka sreća. Jednom dnevno nije tako strašno, ali 4x dnevno već se može preporučiti kao terapija za razbijanje bubrežnog kamenaca, a dobro je i za mučninu. Novi sloj prašine sjajno prijanja na stari, pa ste još bliže tako popularnoj gornjoj granici krila. Ako se prethodno pojede užareni sendvič i 2 rastopljene banane, s udisanjem neodoljivo toplog kamionskog zraka obogaćenog prašinom, dobivate sjajan koktel u želucu (moja greška, kao da sam od jučer). Na startu ni daška vjetra. Neki završavaju 3. seriju, a odmah nakon nje se leti i 4. serija. Umoran sam, koncentracija je pala. Protiv svoje volje radim harakiri start, srećom ovaj put nije trebao dolaziti helikopter po mene (malo je falilo). Zato odbijam letiti 4. seriju, jer mi se jos živi. Drugi su u boljoj formi, pa lete 4. seriju.

Ujutro nastavak. Ja odletim tri serije, ostali preostale 2. Kad se podvuče crta, ja ispadnem najbolji, a klupski PJK Zagreb. Davor Aničić je bio odličan drugi, Zdravko Jakop je neočekivano slab treći, Knez slab četvrti, Sonja solidna peta i tako dalje. Rezultati su opet u metrima, ali dok nije frka, i metri su dobri. Nakon pike, odmah u kamion, truckanje na start i novi preleti ... Od svih pikera, jedino Vedran radi čudo i leti k'o zmaj, dok smo mi ostali - umorni (ili je to samo izgovor?).

Bit ću iskren prema organizatorima, i reći da je ovogodišnja organizacija pike bila tek prosječno dobra, u usporedbi s odličnim predhodnim organizacijama. Nije lagano organizirati paralelno 2 natjecanja, s čime su se i organizatori složili.

Eto, tako je u par rečenica izgledalo ovogodišnje DP na piku.

Radoslav Ostermann