pjklogoblue1

Radoslav Ostermann, predsjednik 

+385958256101

 

Sonja Papeš, tajnica

+385915155421

 

info@pjk-zagreb.hr

TRNJANSKA CESTA 128

ZAGREB

DP Hrvatske u preciznom slijetanju, Ravna Gora 2003

Letački klub "Kolibri" iz Cvetlina bio je organizator Državnog prvenstva u preciznom slijetanju koje se održalo na Ravnoj gori. Na natjecanju nije bilo uobičajeno puno natjecatelja. Razlog tome bili su uvjeti potrebni za natjecanje: pilotska dozvola + (pred)sportska dozvola HZS-a.

S obzirom da je naše DP bilo tek oko mjesec dana uoči Svjetskog prvenstva u preciznom slijetanju (Lijak, SLO 3.-9.8.2003.), stigla je kompletna SLO reprezentacija uključujući (vrijeme je pokazalo) i budućeg svjetskog prvaka Matijaža Ferariča. Naše DP poslužilo im je kao odličan trening, iako su svi oni već bili u punoj natjecateljskoj formi.

Slovenci su briljirali, neumoljivo su sletali na «palačinku», tj. posebnu ploču radiusa 15 cm, na kojoj se elektronski očitava rezultat. Mi smo za vrijeme natjecanja uglavnom učili od 2 klase boljih slovenskih kolega, slušali njihove savjete, ali i pri tome radili greške kakve inače ne bi radili, pokušavajući isprobati netom primljene savjete.

 

Uvjeti za natjecanje bili su dosta teški. Vrijeme i vjetar nam nikako nisu išli na ruku. No letilo se sva 3 dana natjecanja. Često se startalo i sa laganim leđnim vjetrom, a oni koji poznaju start na Ravnoj gori znaju da to baš nije jednostavno. Na startu smo u kamionima znali čekati da kiša prestane i vjetar okrene kako bi mogli startati. Bilo je i neuobičajeno hladno za početak ljeta.

Organizatorima treba čestitati na odličnoj organizaciji, a i za uspomenu će nam ostati sjećanje na prvoklasan smještaj u hotelu Trakošćan za smiješno male novce, naravno u aranžmanu organizatora.

Iz kluba su na natjecanju sudjelovali Nenad Cukrov i Radoslav Ostermann.

Rezultati pojedinačno Otvoreno prvenstvo Hrvatske:
1. Simeon Klokočovnik – Kimfly Slovenija
2. Tone Svoljšak – Air Systems Slovenija
3. Unuk Franc – Air Systems Slovenija

Rezultati klupski Otvoreno prvenstvo Hrvatske:
1. Air Systems - Slovenija
2. Kimfly - Slovenija
3. PJK Zagreb

Rezultati pojedinačno - Hrvatska:
1. Radoslav Ostermann – PJK Zagreb
2. Josip Knez – Kolibri Cvetlin
3. Nenad Cukrov – PJK Zagreb

Rezultati klupski - Hrvatska:
1. PJK Zagreb
2. Kolibri Cvetlin
3. Let Ivanec

Radoslav Ostermann