pjklogoblue1

Radoslav Ostermann, predsjednik 

+385958256101

 

Sonja Papeš, tajnica

+385915155421

 

info@pjk-zagreb.hr

TRNJANSKA CESTA 128

ZAGREB

Ponovno smo potvrdili klupsku i pojedinačnu kvalitetu i snagu naših letača na Državnom prvenstvu u preciznom slijetanju koje je održano u organizaciji LK Parafreek na letjelištu Japetić 13.06.2009. U natjecanju je sudjelovao ukupno 21 natjecatelj u službenoj konkurenciji iz 5 klubova. Održalo se svih 5 planiranih serija u jednom danu zahvaljujući odličnoj organizaciji.


Cilj samog natjecanja je precizno sletjeti u označeni krug radijusa od 10 metara, u čijem se središtu nalazi elektronska naprava koja mjeri rezultate natjecatelja u centimetrima. Slijetanje tijekom termičkog dana (jaka dizanja već od ranog jutra)  i prevrtljivog vjetra na sletištu su bili izazov za sve natjecatelje. „Nula“ odnosno slijetanje u sam centar kruga je pošla za rukom samo našim natjecateljima iz PJK Zagreba: Davoru Aničiću i Radoslavu Ostermannu što nam je osiguralo nedostižno prvo klupsko mjesto, kao i najbolje pojedinačne rezultate natjecanja. Ponavljanju prošlogodišnjeg uspjeha doprinose i naši ostali natjecatelji: Ivica Huljek, Bruno Pavić, Mario Perković i Ivana Kusanović.
Održana su i popratna natjecanja: rekreativno s 37 natjecatelja u 2 serije, paratriatlon (trčanje, bicikl i precizno slijetanje), te kategorija preleta.

Svečana dodjela medalja i pehara održana je po završetku natjecanja podno Japetića u Sv. Jani, na gruntu Ivice Kneževića, glavnog organizatora koji nas je ugostio do kasno u noć s popratnim snimkama letača kao još jedan podsjetnik na uspješan dan.

Rezultati pojedinačno - Hrvatska:
1. Radoslav Ostermann – PJK Zagreb
2. Bruno Pavić – PJK Zagreb
3. Vedran Žgela – LK Parafreek

Rezultati klupski - Hrvatska:
1. PJK Zagreb
2. KSL Kolibri Cvetlin
3. LK Parafreek

Autori: Radoslav Ostermann i Valentina Kuliš