pjklogoblue1

Radoslav Ostermann, predsjednik 

+385958256101

 

Sonja Papeš, tajnica

+385915155421

 

info@pjk-zagreb.hr

TRNJANSKA CESTA 128

ZAGREB

S klubskih sastanaka

Skupština 2014

Skupština 2014

Sjednica sazvana od strane Predsjednika kluba sukladno članku 19. Statuta kluba, održana je 19.02.2014. godine u Zagrebu, u prostorijama Mjesne samouprave "Staro Trnje", Trnjanska cesta 128. Utvrđeno je da je na sjednici nazočno 39 od ukupno 53 aktivna  člana kluba, čime je postignut kvorum. Ovogodišnja sjednica je bila redovna pa je sukladno tome održana po ovim temama:

Izvještaj o radu Kluba u 2013.godini, Financijski izvještaj za 2013.godinu, Izvještaj NO za 2013.godinu i Program rada Kluba za 2014.godinu.

Svi izvještaji su kao i plan rada jednoglasno usvojeni.

Od aktivnosti i uspjeha u 2013. godini izdvajamo:

DP u preciznom slijetanju

- Pojedinačno Radoslav Ostermann 1.mjesto i Zvonimir Vlah 3.mjesto

- Klupski 2.mjesto

DP preleti, Tolmin (Slo)

- Klupski 3.mjesto

- Pojedinačno Bruno Pavić 10.mjesto, Radoslav Ostermann 11.mjesto, Tomislav Gomerčić 12.mjesto i Nenad Morović 13.mjesto

16. ParaJapetić 2013.
 
- Tradicionalni ParaJap nije prošao bez PJK-a.
U paratriatlon disciplini ekipa u sastavu: trkač Bruno Pavić, biciklist Ivan Kapović i i pilot Anton Svoljšak 1.mjesto,
u preletima Bruno Pavić 3.mjesto,
Precizno slijetanje: Antun Mihaliček 18.mjesto, Ivan Radionov 20.mjesto, Ivan Kapović 21.mjesto

Uključili se na 1. tečaj za pilote tandema u HR

- Naših 10 pilota: Sonja, Badel, Neno, Goma, Mato, Alan, Damjan, Ratko, Davor i Karma.

Skupština 2013

Održali smo redovnu godišnju skupštinu 22.03.2013 s početkom od 21:20. Na sjednici je nazočilo 30 članova od 53 aktivnih članova čime je postignut kvorum. Prezentiralo se i raspravljalo o:

Opširnije...

25.02.2011 održali smo za buduće kolege letače i članove kluba sastanak dobrodošlice. Skupilo se 20-ak starih članova (koji su ponovili gradivo:-)) i par budućih školaraca proljetne generacije 2011 godine. Sonja i Valentina su ovaj put bile domaćice te se uz zakusku i piće održale prezentaciju o klubu, školovanju i terenima na kojima se leti. Prezentacija je završila pitanjima i upoznavanjem s članovima kluba.

    
  
  
   

26.03.2011. u klupskim je prostorijama održana redovna godišnja skupština koja je ove godine bila i izborna. Izrazito zadovoljstvo je bilo prisustvovati skupštini na kojoj se tražila stolica više budući da kapacitet dvorane nije mogao primiti kako stare tako i nove članove kluba. To je ujedno bio i dokaz da vodstvo kluba vrlo dobro radi svoj posao jer ne samo da smo zadržali i zainteresirali stare članove već se i trudimo prenijeti znanje na nove članove kluba.

Skupština je otvorena s pregledom rezultata rada u 2010. godini, te pregledu akcija i manifestacija na kojima smo sudjelovali.  Od natjecateljskih rezultata ističemo da smo obranili naslov klupskog i pojedinačnog prvaka, te da smo dobili i državnu prvakinju u preciznom slijetanju. Kao najveći uspjeh izdvajamo sudjelovanje na obilježavanju 100 godina letenja u Zagrebu koje smo proslavili radno na povijesnim lokacijama Črnomerec, Borongaj i Sv. Nedjelja, te na centralnom mitingu na Aerodromu Lučko. Također ističemo i uređenje klupskog starta („Glistin Start“) na Medvednici. Ovim putem se i zahvaljujemo svima koji su sudjelovali na navedenim akcijama i manifestacijama.

Ujedno vodstvo kluba je podnijelo i financijski izvještaj za prošlu godinu koji je jednoglasno usvojen.
Donijeli smo i jednu od važnijih odluka u vezi organizacije natjecanja, a to je da smo Bistru Open 2011. proglasili Kupom Grada Zagreba te da ćemo uložiti maksimalan trud da to natjecanje postane tradicionalno. Također kao i prošlih godina nastavili smo uspješnu suradnju sa OC Parafreek na obuci novih pilota parajedrilice, te smo nastavili sa školovanjem iskusnih pilota za instruktore letenja.

Obzirom da je postojeće rukovodstvo kluba postiglo odlične rezultate, cijeli je taj „komplet“ ostao nepromijenjen odnosno došlo je do reizbora istoga. Ujedno smo promijenili statut kluba koji vodstvu kluba sa dosadašnje dvije produžava mandat na četiri godine.

Predstavljen je i program rada za 2011. godinu čiju okosnicu čini 5 točaka:

1. Motivirati stare pilote da kao i dosad lete sigurno, budu redoviti na letenju, te da pruže svoj maksimum na natjecanjima, pogotovo državnog ranga; motivirati članove koji se školuju te im savjetima pomoći da što prije steknu uvjete za pilotsku, a kasnije i za sportsku dozvolu te iznaći sredstva za kupnju opreme koju bi koristili za obuku novih članova.
2. Organizirati natjecanje oficijelnog ranga (Kup Grada Zagreba), organizirati trening natjecanja u sklopu druženja na kojem mogu sudjelovati svi članovi kluba, obavezno sudjelovati na svim državnim natjecanjima i koliko mogućnosti budu dozvoljavale na što više internacionalnih i neformalnih natjecanja, te naravno osvojiti što bolje pozicije na natjecanjima na kojima budemo sudjelovali.
3. I dalje nastaviti sa organizacijom raznih tipova druženja, kako letačkih tako i neletački.
4. Nastaviti suradnju za ZZS-om, HZS-om, ZZTS-om, organizirati akciju sređivanja letjelišta Medvjednica, te barem jednu ekološku akciju po dogovoru.
5. Podijeliti zadatke na članove klupa po područjima koja im „leže“ te ostvarivanje istih, izrada klupskih dresova, nabava opreme, organizacija servisiranja opreme.

Nakon završenog formalnog djela održan je prigodni domjenak i druženje. Na kraju možemo donijeti zaključak da ovaj uskoro 10-godišnjak iz godine u godinu izrasta u sve ozbiljniji klub upravo zahvaljujući svojem članstvu koje nesebično daje sve od sebe kako na poslovnom, tako i na sportskom i društvenom planu.  Zahvaljujemo se svim članovima kluba.

Autor: Berislav Mijić

Skupština 2010

26.02.2010. u klupskim je prostorijama održana redovna godišnja skupština. Ponosni smo izvanrednim odazivom članova kako dugogodišnjih, tako i novih članova kluba kojima je ovo bilo prvo sudjelovanje na klupskom sastanku ovakvog tipa.


       
Skupština je otvorena s pregledom rezultata rada u 2009 godini i kao najveći klupski uspjeh ističemo uspješno organizirano Državno prvenstvo u preletima HOP 2009 u Buzetu/Istra u suorganizaciji s Letačkim društvom Zaprešić što ne bi bilo moguće bez marljivih članova našeg kluba.

Sudjelovali smo na natjecanjima u preletima i preciznom slijetanju. Od svih rezultata posebno ističemo porast uspješnosti žena u ovom sportu kako u preciznom slijetanju (Ivana Kusanović kao državna prvakinja), pa tako i u preletima (sva prva tri mjesta su osvojile natjecateljice iz našeg kluba: Sonja Papeš, Ivana Brozić i Ivana Kusanović).

Nastavljena je suradnja s LK Parafreek s tečajevima za nove članove i završio je tečaj za instruktore letenja u kojem su sudjelovala 3 člana našeg kluba: Sonja, Ratko i Damjan.

Predstavljen je i program rada za 2010 godinu čije su glavne okosnice sigurno letenje, poticanje i potpomaganje članova u sudjelovanju na natjecanjima, zajedničkim letačkim druženjima i organiziranom pomaganju novim školarcima kako bi postali samostalniji u letenju.

Nakon završenog formalnog djela održan je prigodni domjenak i druženje.
 

Autor: Valentina Kuliš