pjklogoblue1

Radoslav Ostermann, predsjednik 

+385958256101

 

Sonja Papeš, tajnica

+385915155421

 

info@pjk-zagreb.hr

TRNJANSKA CESTA 128

ZAGREB

Održao se u organizaciji ZK PARAfreeK tradicionalno na letjelištu Japetić 13. srpnja. Organiziralo se nekoliko kategorija natjecanja u kojima smo i mi sudjelovali:

  • Prelet - hrvatski liga-kup i otvorena konkurencija
  • Precizno slijetanje - hrvatski liga-kup i otvorena konkurencija (2 serije)
  • Paratriatlon: trčanje + biciklizam + precizno slijetanje (otvorena konkurencija)

Par crtica i dojmova našeg letača Ivana Kapovića:

„Bilo nas je puno već od jutra pa do kasno u noći i iskazali smo se kako u formalnom tako i u onom neformalnom dijelu događanja.  Što se onog formalnog dijela tiče, piku smo malo „sfušali“ . S obzirom na uvjete, pogotovo u drugoj seriji, ako se mene pita, nije ni čudo. Balona je bilo kao na dječjem rođendanu. Neki su se čak na pola puta do pike predomislili i odlučili da je bolje da malo odlete, s obzirom da je dizalo na sve strane. Do pike nisu nikad ni došli. U preletima je Bruno gotovo do samog kraja držao drugu poziciju iza domaćeg letača Danijela. Bruno kaže da mu je kriv oblak!!!! Međutim u, mini X-Alps, kako kaže naš I.K. smo razvalili i osvojili prvo mjesto ekipno. Istina, imali smo svjetskog prvaka u piki, ali ni Bruno i ja nismo bili za bacit.

Iskazao se i tim podrške kojeg je predvodio Munja i koji je za vrijeme trke servisirao puknuti lanac i spasio zlato. Hvala im! Klub je pokrio troškove startnine, a mi smo se natjecali u tri discipline (osim u Paratrijatlonu pojedinačno) i klubu donijeli dvije medalje. 

U neformalnom dijelu smo mogli isprobati AD krila, što su neki i napravili. Nakon toga se jelo i pilo kod Ivice. Vrijeme odlično, atmosfera opuštena, zabavna i bez incidenata osim nekoliko suludih starteva školaraca (ne naših) i zadnjeg leta Ivice Kneževića koji je s kravatom od 25% krila dolepršao do livade.“