pjklogoblue1

Radoslav Ostermann, predsjednik 

+385958256101

 

Sonja Papeš, tajnica

+385915155421

 

info@pjk-zagreb.hr

TRNJANSKA CESTA 128

ZAGREB

Povijest kluba

Parajedriličarski klub "Zagreb" osnovan je 10.5.2002. s idejom za amaterskim bavljenjem parajedriličarstvom i ciljem napredovanja, poboljšanja kvalitete letenja, te sudjelovanja na parajedriličarskim natjecanjima. Klub su osnovali letači potekli iz različitih letačkih klubova.

Misija kluba je biti jednostavan, kvalitetan, napredan i dugovječan parajedriličarski klub, sa članovima koji sigurno lete i uživaju u letenju.

S obzirom da klub nema registrirani obučni centar za izobrazbu parajedriličara, tečajevi za obuku parajedriličara se provode u suradnji s obučnim centrom za pilote parajedrilice Zrakoplovnog kluba ParaFreek.

Sastanci članova kluba se održavaju svakoga drugoga i četvrtoga petka u mjesecu u 20:30 sati u prostorijama Mjesne samouprave "Staro Trnje", Trnjanska cesta 128, Zagreb.


Aktivnosti kluba:

1. Poticati članove i pružiti im pomoć da poštuju sigurnost letenja, steknu pilotsku dozvolu i postanu samostalni letači.

2. Poticati članove te zainteresiranima organizirano pomoći u napretku u segmentu bavljenja parajedriličarstvom za koji pokazuju interes.

3. Organizirano odlaziti na letenja, družiti se na letenjima i izvan njih, upoznavati ljude i predjele, bivati u prirodi te pružiti doprinos njenoj zaštiti i očuvanju.

4. Staviti naglasak na napredak u sportskom smislu, sudjelovati na natjecanjima - u skladu sa devizom "važno je učestvovati", te uz poštivanje fair-playa.

5. U skladu sa mogućnostima dati doprinos napretku i popularizaciji parajedriličarstva u Gradu Zagrebu, time i razvoju zrakoplovstva u Hrvatskoj.