pjklogoblue1

Radoslav Ostermann, predsjednik 

+385958256101

 

Sonja Papeš, tajnica

+385915155421

 

info@pjk-zagreb.hr

TRNJANSKA CESTA 128

ZAGREB

ISTRA OPEN 2017

PJK Zagreb sudjelovao je na Državnom prvenstvu u preletima, pod nazivom ISTRA OPEN 2017, sa 7 natjecatelja. Natjecanje se održalo u terminu od 15.-18.07.2017. u Istri, na poletištima iznad grada Buzeta. Klupski smo zauzeli 3. mjesto, dok je u kategoriji EN B Radoslav Ostermann osvojio je 1. mjesto.

Pojedinačno rezultati su sljedeći:

7. Tomislav Gomerčić,

8. Radoslav Ostermann,

25. Antun Mihaliček,

26. Dejan Mihelčić,

27. Ante Žaper,

28. Zvonimir Vlah,

30. Josip Osmann.

 
  IMG 4468 

 

View the embedded image gallery online at:
http://pjk-zagreb.hr/index.php/zanimljivosti#sigFreeId0c36b2b2fe

Pogledajte kompletne rezultate na airtribune

Tomislav Gomerčić, doktor za delfine

I on je naš član:-) Oko našeg kluba samo se skupljaju neke poznate ličnosti, pa je tako i Tomislav naš član dvije godine iako je u letenju puno više od toga. No, Tomislav je osim po ljubavi prema nebu, visinama poznat i po drugoj plavoj ovisnosti: ovisnosti o moru i njegovim bićima. Naime, kako i članak u Globusu opisuje Tomislav je poznati hrvatski doktor za delfine.

Pročitajte orginalni članak: http://globus.jutarnji.hr/zivot/hitna-sluzba-za-delfine

Ivan Kapović, svjetski putnik

Ivan Kapović opisan kao jedan od 10 Hrvata globetrottera intervjuiran je za Globus. U člancima je opisao svoje ekspedicije po pustinjama Namibije, Mongolije i Sirije...Svestrani Ivan bavi se alpinizmom, surfanjem, orijentacijskom trčanjem pa i paraglidingom. Pridružio se našem klubu prije malo više od godinu dana i u paraglidingu brzo napreduje: od zadnjih letačkih uspjeha izdvajamo letenje u Dolomitima:-)

 

 

Opširnije...

Izašli smo u ZG News-u!

Članak o paraglidingu, školovanju novih članova kluba i slika s Badelom:-) izašli su u Zagreb News-u, broj 240, strana 8.

Uređenje letjelišta Medvednica

Dana 12.09. 2010. brojna i vesela radna skupina pohodila je Glistin start. U namjeri dovođenja istog u red brojčano jaki i naoružani mačetama, trsnim škarama, sjekirama i ostalim alatkama zauzeli smo pozicije i započeli napad na korov i raslinje.

Podijelili smo se u radne skupine tako da su neki letjeli, neki pripremali roštilj a ostali vodili rat sa raslinjem. Grupe su mijenjale pozicije dok svi aspekti djelovanja nisu bili zadovoljeni. Start je pokošen a novoizraslo granje ispod starta je posječeno. Obavljen je veliki posao tako da sada do proljeća nisu potrebni drugi radovi a polijetanje je ljepše, sigurnije i jednostavnije.


Sa zadovoljstvom najavljujemo natjecanje u preciznom slijetanju Bistra Open 2011. koje će se održati povodom dana Bistre u subotu 11.06.2011. (12.06. rezervni dan). Prije samog natjecanja start će biti još detaljnije uređen  kako bi natjecatelji imali vrhunske uvijete. Ukoliko su Vam potrebne  bilo kakve informacije ne ustručavajte se javiti operateru Braci (Radoslav Eršek 091 3390 303) koji će Vam rado pomoći.


Sretno Vam letenje sa najbližeg (Zagrebu) letjelišta koje je orijentirano na N i NW a uz letenje Zagrebačka gora Vam nudi uživanje i u skijanju (zimi), planinarenju, gljivarenju, branju kestenja i svim ostalim aktivnostima kojima se možete baviti u prirodi.

Autor: Ivica Huljek (Badel)